Da li sam na pravom putu? Šta mi se to dešava iako radim na sebi?

Šta mi se to dešava iako radim na sebi?

 

Većina ljudi i dalje žive nesvjesni raznih uvjerenja koja su im drugi nametali u toku odrastanja i samog života, ali na svu sreću sve je više onih koji se bude i počinju da shvataju koja je naša životna svrha. Oni koji su nam nametali te programe mislili su da će nam tako život biti bolji, da ćemo biti bezbjedniji i sigurniji ili su svjesno ili nesvjeno htjeli uspostaviti veću kontrolu nad nama. Međutim, došlo je vrijeme intenzivnog dizanja svijesti na viši nivo i sve je više onih koji rade na sebi, onih koji se pitaju da li su na pravom putu i šta im se to dešava.

Kada krenete na taj put mogu vam se početi dešavati manje prijatne stvari, jer sve ono što se godinama taložilo u vama sada se uzburkalo kao prljavština u čaši koju stavimo pod čist mlaz vode. Čista voda postepeno istiskuje talog i prljavštinu iz čaše, ali se taj talog prvo podigne i onda polako iščezava pod pritiskom čiste vode. To se upravo dešava i vama kada krenete čistiti svoj energetski kanal, svoje emotivno, mentalno i duhovno tijelo.

Bićete preplavljeni raznim emocijama, može vam se javiti strah, osjećaj krivice i sumnje, razdražljivost, nervoza, sav spektar emocija. Veoma je važno da sve te emocije prihvatate, a nikako da ih se plašite, odbacujete ili potiskujete. U redu je osjećati se loše, a još je bolje biti svjestan svog trenutnog emotivnog stanja. Najvažnije je da naučite prihvatiti i preobraziti sva ta neprijatna osjećanja u osjećaj ljubavi i zahvalnosti. U svakom trenutku budite svjesni svojih emocija, dozvolite im da slobodno protiču kroz vaš energetski kanal, one su vrlo promjenljive, pa naučite da se ne poistovjećujete s njima. Vi možda samo trenutno osjećate strah, ali vi niste vaš strah. Emocije su najčešće rezulatat našeg načina razmišljanja i raznih podsvjesnih programa.

Vaš ego se buni, negoduje, razmišljate, ali tu treba pokazati naročitu istrajnost. Nemojte pokleknuti pred prvom preprekom. One su sastavni dio puta, kao što je i neuspjeh sastavni dio uspjeha. Može vam se desiti da vas drugi napuste, da izgubite posao ili prijatelje, može doći i do sukoba s nekim, ali znajte da ste pokrenuli razne procese i da je vaše samo da istrajete u radu na sebi, da vjerujete ste na pravom putu i slijedite glas svoje duše.

Jedna od najboljih tehnika za rad na sebi jeste meditacija. Kroz meditaciju učite da kontrolišete vlastiti um koji je najčešće uzrok svih naših nezadovoljstava. Meditacija je stanje bez misli koje nas povezuje sa našim unutrašnjim duhovnim vođstvom.

Važno je napomenuti da ovo nije proces koji ima svoje vremensko ograničenje. Kada se završi intenzivna faza čišćenja, dolazite na jednu stabilnu visoku vibraciju, ali i dalje ćete imati dosta posla sa svojom podsviješću. Nemojte misliti da možete stagnirati u radu na sebi. Stagnacija ovdje nije moguća. Ili napredujete ili nazadujete. I poslije mnogo godina u radu na sebi dešava se da otkrivate stara ograničenja u sebi, blokade ili negativna uvjerenja. Vi više nećete biti ista osoba, ali u tome i jeste ljepota i zato prigrlite ovaj proces lične trasformacije i znajte da radom na sebi i širenjem svoje svijesti utičete na kolektivno energetsko polje, a time i na druge da krenu na put samospoznaje, a samim tim i globalnog iscjeljenja.

Autor: Suzana Smoljić

Comments are closed.