Dobre stvari odlaze, kako bi došle još bolje

“Ispred nas su puno, puno bolje stvari od onih koje ostavljamo iza sebe.”-C.S. Lewis

Tvoja budućnost je nepredvidljiva, stoga je zamišljaj sjajnom, slavnom i mnogo boljom od prošlosti. Naučili smo vjerovati da su najbolji dani iza nas, da je naša prošlost bolja od budućnosti i da je grčevito držanje za neke stvari bolje od otpuštanja istih. Pritom podsvjesno pomišljamo, što ako nikada više nećemo biti sretni? I sama sam se borila s tim mislila svojevremeno, no život me iznenadio mnogim trenucima sreće u mom životu.

Gubimo dobre ljude, no upoznajemo fantastične ljude. Mislimo da više nikad nećemo naći ljubav poput one koju smo izgubili, no zatim pronađemo ljubav koju istinski zaslužujemo. Mislimo da nikada nećemo otkriti svoj poziv, no jednog dana taj isti poziv kucne na naša vrata. Mislimo da budućnost može biti okrutna, no uvijek je nježnija od prošlosti.

Život se neprestano mijenja, a mijenjaju se i stvari oko nas, ljudi koje volimo. Ponekad nam je iznimno teško prilagoditi se novom životu, no tako učimo vrijednu lekciju-naučimo kako vjerovati da budućnost nosi bolje stvari za nas.

O tebi ovisi hoćeš li na svoju budućnost gledati kao na blagoslov ili prokletstvo. Sve dok si tu, živa i dišeš, ovaj svijet te treba iz nekog razloga. Nije li bolje uzbuđeno misliti da je taj razlog poseban i značajan, nego smatrati da su sretni dani završili?

Puno sam uložila u treniranje vlastitog uma: kako na završetke gledati kao na početke, kako na rastanke gledati kao na buduće sastanke s novim prilikama te kako otpustiti dobre stvari i napraviti mjesta za još bolje stvari koje stižu.

To ne znači da me u budućnosti neće dočekati loši dani, no vjerujem da će mi donijeti više blagoslova, više ljubavi, više uspjeha i nezaboravnih trenutaka. Umjesto da razmišljam „bolje od ovog nikada neće biti“, radije mislim „ne mogu dočekati da vidim sve fantastične stvari koje će se dogoditi.“

Izvor: zdravaisretna.hr