FOKUS KREIRA VAŠ ŽIVOT

Ako ste počeli sa radom na sebi već ste vjerovatno čuli da fokus kreira vašu realnost, ali šta ovo suštinski znači.

Ono na šta ste fokusirali većinu svog vremena raste, razvija se. Ako ste fokusirani na pozitivne segmente svog života i pri tome osjećate zahvalnost, onda ih time još više uvećavate, hranite, dajete sebi priliku da imate još više stvari na kojima ćete biti zahvalni. Ako ste fokusirani na one neprijatne stvari koje vam se dešavaju i pri tom osjećate očaj, bezizlaz, nemoć, tim načinom razmišljanja podstičete da se takvi događaji ponavljaju iznova i iznova u vašem životu. Ovo su vrlo jednostavne stvari.

Umjesto da se konstantno žalite zbog onog što trenutno nemate budite fokusirani na ono što imate i zahvaljujte na svim tim blagoslovima, ništa ne uzimajte zdravo za gotovo, jer se ništa ne podrazumijeva. Imamo tako mnogo, ali najčešće ne primjećujemo dok to ne izgubimo.

Prebacite svoj fokus na ono što imate: zdravlje, ljubav, krov nad glavom, hranu, posao, porodicu i šta god vam padne na pamet. I svakim danom se zahvalite životu što pred sobom imate još jedan divan dan da sebi i još nekom učinite život ljepšim i svrsishodnijim. Samo tako pružate mogućnost da izobilje poteče k vama, ali kada jednom pokrenete taj proces svjesnog kreiranja ostajete usklađeni sa životnim procesom i znate da se krećete u pravom smjeru doprinoseći time i sebi i drugima.

Autor: Suzana Smoljić

91 thoughts on “FOKUS KREIRA VAŠ ŽIVOT

Comments are closed.