KAKO MOŽEMO PROMIJENITI SVIJET NABOLJE

Gotovo većina ljudi će vam reći da svijet treba mijenjati i da nešto nije u redu sa ovom planetom i ljudima. Međutim, pitam se koliko nas će reći: „Ja treba da se promijenim pa će se i svijet početi mijenjati nabolje jer svako treba da krene od sebe“. Očekujemo da se okolnosti oko nas promijene, a sami odbijamo da se mijenjamo. Svijet ne fukcioniše tako.
Samo onda kad se vi okrenete sebi, odlučite biti iskreni sami sa sobom i počnete raditi na tome da svakim danom postajete bolja verzija sebe, možete očekivati pozitivne promjene i u svijetu.
Kada bi svako samo krenuo od sebe i pozabavio se svojim mentalnim, emotivnim, duhovnim i fizičkim tijelom, ovaj svijet bi bio predivno mjesto za život. Ova planeta je već čudesna, ali postaće još ljepša kada se kolektivni nivo svijesti podigne na viši nivo i pojedinac shvati da ne može mijenjati druge nego sebe. Dakle, kako možemo promijeniti svijet na bolje? Samo tako što će se svako od nas preuzeti djelić odgovornosti i radeći na sebi oslobađati se podsvjesnih ograničavajućih uvjerenja.

Autor: Suzana Smoljić

Comments are closed.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.