Koliko dajemo toliko dobijamo

Jeste li se nekada našli u nekontrolisanom stanju kada se uzastopno jedna za drugom dešavaju samo negativne stvari? Sigurno jeste. A da li ste se zapitali zašto je to tako? Koliko vi možete uticati na to stanje? E pa možete!

Onoliko koliko pružimo drugima toliko će nam se vratiti! Ovo nije samo fraza, to je zaista tako. Ukoliko ste se zapitali koliko dugo je potrebno čekati na sreću, na ljubav, na novo zaposlenje, odmor kakav zaslužujete, zapitajte se onda I koliko vi doprinosite svemu tome. Želite li ljubav – pružite ljubav, želite li posao – dajte svoj maksimum u onome što trenutno radite. Ništa ne dolazi preko noći, ali ukoliko I vi sami odbacujete mogućnost napredovanja, ništa vam se samo neće ni ponuditi.

Osjećanja zavisti, mržnje, sujete i bezvoljnosti, samo će doprinjeti monotoniji u vašem životu, jer u tom slučaju niste koncentrisani na sebe I svoj život, a samim tim sputavate sebe da razmišljate u smijeru promjene koju želite. Od trenutka kada prevaziđete ova loša razmišljanja I počne da vas raduje tuđi uspjeh I tuđa sreća prebrodićete negativne stavove u vašoj glavi I početi da razmišljate o novim mogućnostima samo za vas.

Svaki put kada sam nesebično I ne razmišljajući koliko dajem od srca pružila nekome nešto, vratilo mi se duplo. Kada sam imala priliku da budem od pomoći koja je nekome bila neophodna I te kako sam imala podršku kada je meni bila najpotrebnija. Stvari kojim sam se smijala uvijek su i mene sustigle, i to u najgorem mogućem momentu. Kada sam dobro mislila i činila uvijek mi se vraćalo duplo onda kada sam se najmanje nadala. Ali to nije sve. Bitan je onaj osjećaj ispunjenosti da si učinio nešto što nekome u tom trenutku mnogo znači. Razmislite o tome!