Koliko košta LJUBAV?!

Otac joj je bio advokat, intelektualac, visokoobrazovan čovjek poznat i cijenjen u gradu. Majka je bila žena bez identiteta koja je godine provela živeći u očevoj sjeni. Svjesno je pristala izgubiti svoj identitet i sama se predstavljala kao supruga advokata Parića. Naizgled sretna žena a svaki puta kad bi joj se zagledala duboko u oči vidio se besmisao, ugašena vatra nekada prelijepe mlade zanosne crnokose za kojom se okretala ulica svaki puta kada bi prošla. Veliki potencijal koji je imala, usmjerila je u samo jednom pravcu „da se dobro uda“ jer tako ju je savjetovala majka „Nađi *ćero sebi bogatog muža i uživat ćeš cijelog života. Nemoj kao ja nabasati na kakvog jadnika, pusti ljubav dođe i prođe. Kada sam se udala za tvog oca osjećala sam se kao najsretnija žena na svijetu. Visok, crn lijep vječito mamio ženske uzdahe. Tada sam mislila da sam ostvarila sve svoje snove. I sve je dobro prvih godina dok ne počneš brojati ljetovanja i zimovanja i sve druge prelijepe stvari koje sebi ne možeš priuštiti. Ljubav polako isparava iz ibrika u kojem ostaje žaljenje i kajanje. Svaki puta kad ga pogledaš ne osjećaš više ljubav nego vidiš krivca zbog kojeg si promašila život.“

Majčine riječi su joj se urezale duboko u srce, nije željela da promaši život. Cilj je bio jasan „htjela je da putuje, da vidi svijet i da živi u raskoši i bogatsvu“. Već tada kao djevojčica od nepunih 17 godina donijela je jasnu odluku – onog koji joj je mogao priuštiti život o kojem je maštala samo takvog će voljeti.

I kako to svaki puta biva kad srcem poželiš želju nešto se pokrene u univerzumu koji počne postavljati znakove na putu. Budi se intuicija koja stvara inspirativne akcije predvođene podsviješću i prepoznaje te znakove na putu. Kada je imala 26 godina njena želja koju je tiho u noći šaputala glavom okrenutom ka nebu ostvari se na način koji nije mogla ni sanjati. Upoznala je uspješnog, ambicioznog i bogatog advokata. Bio je stariji nekoliko godina upoznali su se na ulazu tržnog centra. Čim je vidio kroz tijelo mu je prostrujio poznati implus strasti koji se javi svaki puta kada ugleda ženu koju poželi imati. Volio je žene, lijepe žene koje je zavodio a nakon toga ostavljao čim bi došla nova kojom bi sebe izazvao. Pogledi su im susreli a on je bez oklijevanja prišao „oprostite, mogu li nešto konstantatovati“ izgovorio je samouvjereno gutajući je očima „Najljepša ste žena koju sam danas vidio… prosto nisam mogao odoliti“. Nasmijala se i bez ustručanja ga upadljivo promotrila „Da, to bi mogao biti TAJ“!

I bio je TAJ kakvog joj je u mislim stvorila njena majka i čiji profil je duboku utisnula u njenu podsvijest. Tu noć je ispričala majci kako je upoznala zgodnog i intersantnog muškarca. Bilo je dovoljno samo reći ime i prezime i par sati nakon toga vidjeti ozareno lice majke kaka prepičava ko su mu roditelji, kakvu kuću i imanje imaju nazvajući ga čovjekom koji će ostvariti sve njene snove. *Ćeri moja sad znaš šta ti je raditi, pamet u glavu to je čovjek za tebe.

NASTAVITI ĆE SE….