Mi smo kreatori vlastitog života

Htjeli mi to priznati ili ne, mi smo kreatori vlastitog života, samo je većina nas nesvjesna ovog kreiranja jer još odbijamo preuzeti odgovornost za svoj život. Dešava se često da još nismo dostigli taj nivo svijesti da uvidimo da svakim danom, svakom svojom mišlju, riječju, emocijom, reakcijom, stvaramo svoju realnost, okrivljujući druge jer se nismo ostvarili u nekom segmentu života.

Veoma je važno da shvatimo da mi u potpunosti, svojim mislima, osjećanjima, djelima, vibracijom, kreiramo svakodnevno, a da toga nismo ni svjesni!

Kako se odvija kreiranje? Naša misao proizvodi emocije i mi ste na određenoj ljestvici emocionalne skale, ta emocija ima svoju vibraciju koja odlazi u svemir i ona nam se, poput bumeranga, vraća u vidu te ili neke

slične emocije. Dakle, mi u svoj život privlačimo ono o čemu razmišljamo, odnosno, ono kako se osjećamo. Ako smo tužni, bićemo još tužniji, ali ako prekinemo taj lanac emocija niskih vibracija i popnemo se na emocionalnoj skali, počećemo privlačiti sve više takvih emocija koje blagotvorno djeluju. Slično privlači slično, misao je koja ovdje u potpunosti ima svoje utemeljenje i to nije više pitanje psihologije, nego kvantne fizike.

Mnogi su osvijestili da su oni kreatori svog života, ali treba svatiti da u životu ne dobijamo ono što želimo, nego ono što jesmo. Mi kreiramo sve više onog što jesmo, onog kako se sada osjećamo! Ako prema nekom gajimo mržnju, mi ste na velikom gubitku jer time u svoj život privlačimo sve više takvih osjećanja.

Osjetite u svom srcu ljubav i zahvalnost i budite svjedoci ljubavi i zahvalnosti koje ćete privući. Nemojte biti pasivni posmatrači života! Život je naša kreacija, platno koje vi možete oslikati najljepšim bojama ljubavi, radosti, zahvalnosti i sreće!

Piše: Suzana Smoljić