O nama

Blis.ba

Portal Blis.ba je prvi brčanski portal čiji je osnovni cilj promjena svijesti, obrazaca razmišljanja i ponašanja. To je prvi portal u BiH koji se primarno bavi unutrašnjim segmentima ljudske ličnosti (mislima, emocijama, svješću, ljudskom energijom i motivacijom). Namjenjen je svima onima koji imaju otvoren um za nove pristupe i goruću želju da napreduju i rade na sebi. Čitajući naš portal čitatelji će svjesno ili nesvjesno biti podstaknuti da postavljaju sebi pitanja koja će ih voditi u promjene. Redovnim čitanjem portala biti će izazvani da izađu iz zone komfora, da se suoče sa svojim najdubljim strahovima, potisnutim emocijama i nezadovoljstvima sa kojim su se vremenom stopili i naučili živjeti. Svako živo biće zaslužuje da živi svjesno i da ostvari svoje pune potencijale za koje je prirodom predodređeno. Jedino živeći na takav način  dostižemo najviša emotivna stanja sreće, ljubavi i zadovoljstva.

Portal vodi team mladih entuzijastica posvećenih ličnom razvoju koji usvojeno i primjenjeno znanje žele dijeliti i na taj način pomoći i drugima da krenu na put samospoznaje i samoaktualizacije.

Glavni administrator i web designer portala:


Mr Smiljana BIJELOVIĆ , student druge godine doktorskih studija Inženjerske informatike na Evropskom univerzitetu u Brčkom. Asistent na Evropskom univerzitetu na predmetima internet tehnologije i informacione tehnologije. Grafičkim i web dizajnom se aktivno bavi preko 7 godina.

Urednice portala Bliss
Alma BEŠIĆ, diplomirani ekonomista, završava master studije na Ekonomskom fakultetu u Brčkom smjer : „Marketing i menadžement“. Zaposlena u finansijskoj instituciji. Predsjednica Udruženja „Omladinski pokret za preokret“. Koautorica motivacione knjige „Praktikum za lični razvoj“. Koordinator projekata „ŽIVOT JE LIJEP-OTKRIJ TAJNU USPJEHA“ i „USPJEŠNI – JER TO ŽELIMO“. Certifikovani reiki praktičar prvog stepena.
Sandra KVRGIĆ, diplomirani ekonomista trenutno na master studiju na Ekonomskom fakultetu u Brčkom. Radi kao voditeljica i novinarka na lokalnoj televiziji u Brčkom. PR Udruženja “Omladinski pokret za preokret”. Koautorica motivacione knjige „Praktikum za lični razvoj“.
Suzana SMOLJIĆ, profesorica srpskog jezika i književnosti, završava master studije na temu lingvistika i dijalektologija. Trenutno zaposlena u Poljoprivrednoj i medincinskoj školi u Brčkom. Koautorica motivacione knjige „Praktikum za lični razvoj“. Certifikovani reiki praktičar prvog stepena.
Irma KUKURUZ, diplomirani ekonomista, trenutno na master studijima na Ekonomskom fakultetu u Brčkom. Posjeduje višegodišnje radno iskustvo u vođenju finansija. Potpredsjednica Udruženja “Omladinski pokret za preokret”. Projekt menadžer na projektu “POKRENI SE OŽIVI SVOJ GRAD! Koautorica motivacione knjige „Praktikum za lični razvoj“.

Na portalu Blis.ba se bavimo svim segmentima ličnosti te  pitanjima koja su univerzalna za svako ljudsko biće o tome kako spoznati sreću i smisao, o emocijama, ljudskoj energiji i vibracijama koje se mogu pročitati u rubrikama Dnevna doza motivacije i Vortex. Na portalu pišemo o zdravlju i zdravoj ishrani, treningu, prirodnoj medicini i drugim zdravim životnim navikama. Na portalu se nalaze teme o ljubavi, muško ženskim odnosima, ljubavnim vezama iz različitih perspektiva. Lični razvoj, karijera i biznis, smjernice i savjeti kako se ostvariti i uspjeti u poslovnom svijetu, priče i poruke najuspješnih ljudi i lidera u svijeta, regionu i našoj zemlji su takođe neke od tema koje ćete moći čitati na našem portalu. Portal Blis sadrži i ženski kutak gdje se mogu pronaći članci o majčinstvu kao najljepšoj i najplemenitoj životnoj ulozi žene, o modi i stilu, te zanimljive ženske kolumne. Na portalu se nalaze i priče sa putovanja gdje su predstavljene nove kulture tradicije i običaji iz ugla naših Blis putnika te druge zanimljivosti iz našeg grada, regiona i iz svijeta te posebna rubrika „BEZ CENZURE“.

Na portalu vam predstavljamo i filozofska učenje koja vode porijeklo sa Istoka i neke o  najefektivnjih tehnika i metoda koje oslobađaju stresa, umiruju um i pojačavaju intuiciju. Na portalu dominiraju teme iz pozitivne psihologije i psihologije uspjeha kao i tehnike poput afirmacija, vizualizacije, autosugestije i drugih  metoda čijom primjenom se djeluje na podsvijest čovjeka. Um je moćan alat koji kad se stavi u funkciju na pravi način može u kratkom periodu i u potpunosti transformisati život čovjeka.

Na portalu se nalazi posebna rubrika „PITAJ SVOG PSIHOLOGA“ gdje svi naši čitatelji mogu postaviti pitanje i iznijeti svoj problem u čijem rješavanju je potrebna stručna pomoć. Na Vaša pitanja će odgovarati  magistrica psihologije, sertifikovati hipnoteraput i psihoterapeut Vesna Zekić.

Vesna ZEKIĆ, magistar psihologije, sertifikovani hipnoterapeut i psihoterapeut pod supervizijom.  Trenutno obavlja funkciju direktora u poliklinici u Brčkom. Predavač na stručnim seminarima u sklopu projekta „ŽIVOT JE LIJEP-OTKRIJ TAJNU USPJEHA“ i USPJEŠNI JER TO ŽELIMO. Koaoutor motivacione knjige „PRAKTIKUM ZA LIČNI RAZVOJ“. Dugogodišnji je volonter Udruženja oboljelih od malignih bolesti “Brčansko srce” sa kojima radi savjetovanje i psihoterapiju te kao predavač u različitim projektima prevencije i liječenja bolesti koje sprovodi ovo Udruženje.

Veselimo se interaktivnoj komunikaciji s našim čitateljima koja će se obavljati putem email-ova ­­­­­­­­­­­­info@blis.ba.