Odbijanje u životu otkrit će ti prikriveni blagoslov

Zbog programa i uvjerenja u umu riječ odbijanje povezujemo s neuspjehom i smatramo da je odbijanje dokaz kako smo mi krivi što nešto ne možemo dobiti u životu.

Kad nam netko želi dobro, ne želi da budemo odbijeni nego da dobijemo što želimo. Kad to ne dobijemo, ljudi nas tješe jer smo naučeni vjerovati da je odbijanje bolno.

Ne kažemo da odbijanje nije bolno, ali nije uvijek loše za nas, često je i bolje za nas.

Kad razmišljamo o nekim odbijanjima u životu, shvatimo kako smo uvijek dobili nešto bolje i nije nam jasno zašto ne možemo prigrliti odbijanje i shvatiti ga kao priliku za rast.

Zašto osjećamo krivnju kad smo odbijeni? Nije li odbijanje druga riječ za pokušavanje i trud?

Možda nećeš dobiti posao koji želiš, ali dobit ćeš onaj koji trebaš. Možda nećeš biti s osobom koju voliš, ali na kraju ćeš završiti s osobom koju obožavaš.

Možda misliš da odbijanje znači kako nisi dovoljno dobra, ali ono znači da si bolja od osobe ili situacije u kojoj si odbijena.

Zašto ne vidimo blagoslov u odbijanju? Zašto uvijek odmah tražimo uspjeh i zadovoljimo se jedino s „da“? Koliko puta ti je „da“ slomilo srce i ostavilo te bez ičega?

Stalno govorimo kako će nas uvijek naći ono što nam je suđeno, a kad doživimo odbijanje, osjećamo se onesposobljeni za ljubav prema sebi i ne želimo dalje riskirati

Odbijanjem nam sudbina govori da neke stvari nisu za nas. Da jesu, ne bismo doživjeli odbijanje.

Ironija je da nas odbijanje može naučiti prihvaćanju nas samih.

Odbijanje nas uči da život neće uvijek ići kako planiramo, ali uvijek preživimo. Uči nas da nešto što jako želimo neće uvijek biti naše i da nas spašava od nečeg na što nismo spremni. Odbijanje je druga riječ za preusmjeravanje. Možeš se obeshrabriti i misliti da nešto nije u redu s tobom ili možeš vjerovati da je sakriveni blagoslov koji ti priprema nešto veće od onog što si željela.

Odbijanje te uči da trebaš samo svoje vlastito odobravanje- a kad jednom to shvatiš, ništa drugo nije važno.

Izvor:Zdravaisretna.hr