Ogromna moć – Kako riječi utiču na kreiranje našeg života

 

Pazite šta izgovarate u toku dana, vodite računa o svakoj svojoj izgovorenoj riječi, osvijestite i svoj govor i svoj unutrašnji govor što je više moguće jer jezik ima ogromnu moć koje često nismo svjesni.
Razmislite o tome šta izgovarate u toku dana. Da li koristite neke negativne fraze poput: užas, katastrofa, i sl? Ako ih koristite pokušajte njihovu upotrebu bar za početak da svedete na minimum, a potom i da ih u potpunosti izbacite iz svakodnevne upotrebe.
Zašto je ovo toliko važno? Prije svega jer i riječi imaju svoju energiju i utiču na kreiranje našeg života. Budući da je sve energija i riječi imaju svoju vibraciju, pa samim tim i snagu da stvaraju nove svjetove. Posebno treba da pripazite s kakvim emocijama izgovarate te negativne afirmacije. Da li je to osjećaj straha, ljutnje, nemoći, nervoze i sl? Emocije daju snagu tim negativnim izjavama da se sve to počne i manifestovati u vašem životu. Univerzum ne zna da vi to ne želite, on samo dobija informaciju da vi o tome pričate i da te emocije emitujete i on vam po Zakonu privlačenja šalje još takvih dešavanja.
Izgovarajte riječi: ljubav, mir, sklad, harmonija, radost, entuzijazam ili riječi kao što su: smrt, strah, bijes, ljutnja, razdražljivost i osvijestite šta osjećate dok izgovarate jednu grupu riječi, a šta osjećate dok izgovarate drugu skupinu riječi.
Nemojte dozvoliti da ono što je pod vašom kontrolom, riječi ili misli, iskreiraju nešto što ne želite u svom životu. Možete uticati na svoje riječi, samo je potrebno biti više prisutan u sadašnjem trenutku.

 

Autor: Suzana Smoljić

Comments are closed.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.