Ogromna moć – Kako riječi utiču na kreiranje našeg života

 

Pazite šta izgovarate u toku dana, vodite računa o svakoj svojoj izgovorenoj riječi, osvijestite i svoj govor i svoj unutrašnji govor što je više moguće jer jezik ima ogromnu moć koje često nismo svjesni.
Razmislite o tome šta izgovarate u toku dana. Da li koristite neke negativne fraze poput: užas, katastrofa, i sl? Ako ih koristite pokušajte njihovu upotrebu bar za početak da svedete na minimum, a potom i da ih u potpunosti izbacite iz svakodnevne upotrebe.
Zašto je ovo toliko važno? Prije svega jer i riječi imaju svoju energiju i utiču na kreiranje našeg života. Budući da je sve energija i riječi imaju svoju vibraciju, pa samim tim i snagu da stvaraju nove svjetove. Posebno treba da pripazite s kakvim emocijama izgovarate te negativne afirmacije. Da li je to osjećaj straha, ljutnje, nemoći, nervoze i sl? Emocije daju snagu tim negativnim izjavama da se sve to počne i manifestovati u vašem životu. Univerzum ne zna da vi to ne želite, on samo dobija informaciju da vi o tome pričate i da te emocije emitujete i on vam po Zakonu privlačenja šalje još takvih dešavanja.
Izgovarajte riječi: ljubav, mir, sklad, harmonija, radost, entuzijazam ili riječi kao što su: smrt, strah, bijes, ljutnja, razdražljivost i osvijestite šta osjećate dok izgovarate jednu grupu riječi, a šta osjećate dok izgovarate drugu skupinu riječi.
Nemojte dozvoliti da ono što je pod vašom kontrolom, riječi ili misli, iskreiraju nešto što ne želite u svom životu. Možete uticati na svoje riječi, samo je potrebno biti više prisutan u sadašnjem trenutku.

 

Autor: Suzana Smoljić

Comments are closed.