ŠTA JE TO DUHOVNA PREDAJA – TAJNA ISPUNJENOG ŽIVOTA

ŠTA JE TO DUHOVNA PREDAJA – TAJNA ISPUNJENOG ŽIVOTA

 

Nema potrebe da se naprežete, suština je zapravo u predaji sa kojom dolazi duhovni rast i podizanje svijesti o samom sebi i svijetu koji nas okružuje. Što se više predajemo životu, bivamo sve spokojniji, usredsređeniji, uravnoteženiji, imamo više samopouzdanja, elana, volje, energije i vjere da se uvijek sve dešava za naše najviše dobro bez obzira na životne okolnosti koje nas zadese.

Predaja znači cjelovito, kompletno prihvatanje sebe, drugih, kao i situacije u kojoj ste trenutno. Međutim, vrlo je važno da shvatite da predaja ne podrazumijeva da nešto treba da trpite, da vas neko ponižava, a vi se predajete tome. Ovdje predaja ima jedan novi kvalitet. Ovdje se radi o sagledavanju duhovne predaja sa jednog višeg nivoa svijesti.

Predati se životu znači otvoriti se za sve dobrobiti i dopustiti da vam to dobro i dođe. Duhovna predaja jeste prepustanje sveprožimajućoj inteligenciji da uredi vaš život na najbolji mogući način, ali za ovo je potrebna prije svega vjera, konstantan rad na sebi i čišćenje od podsvjesnih negativnih obrazaca razmišljanja. Teško ćete odmah osjetiti predaju ako se ne budete posvetili tome. Budite istrajni i posvetite se usaglašavanju sa svojim unutrašnjim bićem jer je upravo ono vaša veza sa božanskim principom i savršen vodič koji svi imamo.

Zaista predugo pokušavamo mislima uspostaviti kontrolu kako nad svojim, tako i nad životima drugi. Istina je u stvari da vi ne kontrolišete život, nego da život kontroliše vas. U pokušaju da svaku situaciju u svom životu iskontrolišete dešava se da vam tlo izmiče pod nogama, iz jednog nepovoljnog iskustva ulazite u drugo i tako u nedogled, ponavaljajući isti obrazac razmišljanja i djelovanja.

Što više kontrolišete život, to vam on sve više izmiče kontroli. Na prvi pogled ovo je jedan od paradoksa, ali poenta je u tome da izgradite povjerenje i čvrstu vjeru da se sve uvijek dešava za vaše najviše dobro. Prepuštanje univerzumu omogućava vam da vi postanete svjesni kreator svog života. I ovo zvuči paradoksalno? Kako ću postati kreator svog života ako se prepustim? Dok svim silama pokušavate da iskontrolišete date okolnosti, imate sve manje kontrole, ali čim se prepustite univerzumu i misli da je sve uvijek dobro u vašem svijetu, vraćate kontrolu i postajete kreator svog života. Time dobijate savršeno unutrašnje duhovno vođstvo koje posjeduje višu inteligenciju.

 

Autor: Suzana Smoljić

Comments are closed.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.