ŠTA JE TO DUHOVNA PREDAJA – TAJNA ISPUNJENOG ŽIVOTA

ŠTA JE TO DUHOVNA PREDAJA – TAJNA ISPUNJENOG ŽIVOTA

 

Nema potrebe da se naprežete, suština je zapravo u predaji sa kojom dolazi duhovni rast i podizanje svijesti o samom sebi i svijetu koji nas okružuje. Što se više predajemo životu, bivamo sve spokojniji, usredsređeniji, uravnoteženiji, imamo više samopouzdanja, elana, volje, energije i vjere da se uvijek sve dešava za naše najviše dobro bez obzira na životne okolnosti koje nas zadese.

Predaja znači cjelovito, kompletno prihvatanje sebe, drugih, kao i situacije u kojoj ste trenutno. Međutim, vrlo je važno da shvatite da predaja ne podrazumijeva da nešto treba da trpite, da vas neko ponižava, a vi se predajete tome. Ovdje predaja ima jedan novi kvalitet. Ovdje se radi o sagledavanju duhovne predaja sa jednog višeg nivoa svijesti.

Predati se životu znači otvoriti se za sve dobrobiti i dopustiti da vam to dobro i dođe. Duhovna predaja jeste prepustanje sveprožimajućoj inteligenciji da uredi vaš život na najbolji mogući način, ali za ovo je potrebna prije svega vjera, konstantan rad na sebi i čišćenje od podsvjesnih negativnih obrazaca razmišljanja. Teško ćete odmah osjetiti predaju ako se ne budete posvetili tome. Budite istrajni i posvetite se usaglašavanju sa svojim unutrašnjim bićem jer je upravo ono vaša veza sa božanskim principom i savršen vodič koji svi imamo.

Zaista predugo pokušavamo mislima uspostaviti kontrolu kako nad svojim, tako i nad životima drugi. Istina je u stvari da vi ne kontrolišete život, nego da život kontroliše vas. U pokušaju da svaku situaciju u svom životu iskontrolišete dešava se da vam tlo izmiče pod nogama, iz jednog nepovoljnog iskustva ulazite u drugo i tako u nedogled, ponavaljajući isti obrazac razmišljanja i djelovanja.

Što više kontrolišete život, to vam on sve više izmiče kontroli. Na prvi pogled ovo je jedan od paradoksa, ali poenta je u tome da izgradite povjerenje i čvrstu vjeru da se sve uvijek dešava za vaše najviše dobro. Prepuštanje univerzumu omogućava vam da vi postanete svjesni kreator svog života. I ovo zvuči paradoksalno? Kako ću postati kreator svog života ako se prepustim? Dok svim silama pokušavate da iskontrolišete date okolnosti, imate sve manje kontrole, ali čim se prepustite univerzumu i misli da je sve uvijek dobro u vašem svijetu, vraćate kontrolu i postajete kreator svog života. Time dobijate savršeno unutrašnje duhovno vođstvo koje posjeduje višu inteligenciju.

 

Autor: Suzana Smoljić

4 thoughts on “ŠTA JE TO DUHOVNA PREDAJA – TAJNA ISPUNJENOG ŽIVOTA

 • May 23, 2018 at 9:22 am
  Permalink

  If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 • July 23, 2018 at 11:06 am
  Permalink

  Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 • August 3, 2018 at 2:29 am
  Permalink

  Hi there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 • August 6, 2018 at 4:27 am
  Permalink

  I simply want to say I am just all new to blogging and site-building and definitely liked your blog. Almost certainly I’m want to bookmark your website . You certainly have beneficial well written articles. Cheers for sharing your website.

Leave a Reply

Your email address will not be published.