Uči iz svakog iskustva

Pre nekoliko godina, uz jutarnju kaficu, odlučio sam da popričam sa Božanstvom. Nekako sam tada počeo da osećam veliko poverenje i pomislio, ako mogu Hu Len i Nil Donald Volš, zašto ne bih mogao i ja? Svi kažu da su odgovori u nama, bilo je vreme da počnem da im verujem.

Zapitao sam se šta bih to mogao da radim tog dana i odgovor je stigao munjevito. Ali, nekako sam mislio da to nije dovoljno, pa sam odmah postavio i drugo pitanje. Odgovor je nežan, topao i sa mnogo ljubavi. Bilo je to svega nekoliko rečenica.

Ono što je bilo najvažnije, jeste poslednja rečenica koju sam tog jutra čuo:

  • Uči iz svakog iskustva!

Podsetnik za mene, a nadam se i sve nas, da se nalazimo u veličanstvenoj školi života, da se radujemo sadašnjem trenutku i učimo iz svega. Danas, ukoliko primetim da mi se neka situacija ponavlja – znam da je razlog u tome što nisam naučio lekciju. I naravno, nastojim da je savladam. Jer, jednom kada razumem lekciju, iskustvo mi više nije neophodno.

Uživajte u još jednom inspirativnom videu, a ja vam želim okean ljubavi, beskrajnu radost, hrabrost da nastavite putem svog srca i mir koji prevazilazi svako poimanje.