Zakon privlačenja – Kako zračiš, tako privlačiš

U posljednje vrijeme svjedoci smo da se o Zakonu privlačenja mnogo i govori i piše, ali sve što pročitate o ovom Zakonu i ovdje i na drugim mjestima, kritički sagledajte i ni u šta ne vjerujte bez provjere na vlastitom iskustvu. Ako u ovaj Zakon ne vjerujete, vi ste svakako opet u pravu je će vam po Zakonu privlačenje u život dolaziti ona iskustva koja će biti podudarna sa vašim uvjerenjem da Zakon baš za vas ne funkcioniše. Naravno, vrijedi i obrnuto. Zakon uvijek djeluje, htjeli mi to prihvatiti ili ne.
Mi u svoj život privlačimo ljude, događaje, apsolutno sve, svojom dominantnom vibracijom. Ovo više nije pitanje ezoterije, nego naučna činjenica koju i najnovija dostignuća u oblasti fizike potvrđuju. Šta to onda znači za nas? Kako znamo kakva je naša vibracija? I kako se odvija to kreiranje?
Kakva će biti naša vibracija zavisiće isključivo od naših osjećanja. Naša misao i uvjerenja iz podsvijesti proizvode emocije. Najniže vibriraju emocije poput straha, nemoći, stida, krivice, a najviše emocije kao što su ljubav, entuzijazam, zahvalnost. Sve te emocije imaju svoju vibraciju koja odlazi u svemir i onda nam se ta vibracija, poput bumeranga, vraća u vidu nekih iskustava koja izazivaju ta ili slična osjećanja. Dakle, mi u svoj život privlačimo ono o čemu razmišljamo, tačnije, ono kako se osjećamo. Ako smo tužni, bićemo još tužniji, ali ako prekinemo taj lanac emocija niskih vibracija i popnemo se na emocionalnoj skali, počećemo privlačiti sve više takvih iskustava koja će biti podudarna sa našom novom vibracijom. Slično uvijek privlači slično. Mi uvijek odašiljemo neku vibraciju u univerzum koji nam bez greške odgovara u skladu s tim.
Kada ovo suštinski spoznamo suočavamo se sa ogromnom odgovornošću. Često se pitamo: „Da li je moguće da sam privukao/la takve ljude? Pa ja nisam takav/takva. Nije moguće“. I tako odbijamo prihvatiti činjenicu da smo mi ti koji smo svojom dominantnom vibracijom iskreirali sve u svom životu. Međutim, dobro je znati da svoju trenutnu situaciju možete promijeniti promjenom misli i podsvjesnih uvjerenja. Da bi vam se život promijenio, potrebno je da se vi promijenite. Ne možete raditi jedno te isto, a očekivati drugačije rezultate.
Konačno, kad spoznamo suštinu ovog Zakona, onda shvatimo da mi u stvari ništa ne privlačimo, nego svoju vibraciju podešavamo prema onome što želimo i što već postoji na drugoj frekvenciji, pa Zakon privlačenja, postaje zakon dopuštanja. Naše je da sami sebi dopustimo da nam se dese te čudesne stvari koje priželjkujemo.

 

Piše: Suzana Smoljić

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.